Cím: 1152 Budapest, Városkapu utca 8.
Tel: (+36-1)3889935

Garancia

Csaptelepekre vonatkozó garancia:

A korszerű gyártási technológiának, illetve a szigorú minőség-ellenőrzésnek köszönhetően csaptelepeink különleges kezelést nem igényelnek, a tájékoztatónkban leírtak betartása esetén hosszú ideig megbízható kiegészítői lehetnek otthonának. Reméljük, használata során elégedett lesz termékünkkel. A FEROMIX által gyártott csaptelepek ivóvízzel üzemelő víz ellátó rendszerekben alkalmazhatók az alábbi feltételekkel:

1. Hálózati víznyomás 1-4 bar. E felett nyomáscsökkentő szükséges.

2. A hálózati víz hőmérséklete 5-60 ºC között legyen

3. Vízvezeték csatlakozás: meleg-bal, hideg-jobb

4. A csaptelep beszerelése előtt és hosszabb üzemszünet után fontos a vízvezeték vízzel történő gondos kiöblítése a vízben lévő szennyeződések eltávolításához. Beüzemeléskor 5 perc folyatás, hosszabb (legalább 1 napos) üzemszünet után pedig 2 liter víz kiengedése javasolt. A kifolyatott vizet ivóvízként, ill. ételkészítési céllal felhasználni nem szabad. A kerámiabetétes csaptelep különösen érzékeny a vízrendszerben lévő szennyező anyagokra, ezért a megfelelő tisztításról gondoskodnunk kell. Fontos, hogy a csaptelep elé központi szűrő, vagy szűrős sarokszelep legyen beszerelve annak érdekében, hogy a vízben levő szennyeződésektől (pl. kis vasdarabok, kövecskék, rozsda, stb.) a csaptelep kerámiabetétje ne károsodjon. Ezáltal a csaptelep csöpögését, folyását megakadályozzuk. 14 német keménységi foknál keményebb tápvíz esetén vízlágyítót kell telepíteni. Termosztátos csaptelepek esetén a vízlágyító szűrő telepítése a garancia feltétele! Ennek hiányában a termosztátos betétre csak egy év garanciát vállalunk. Főzéshez és iváshoz hideg víz felmelegítését javasoljuk.

5. Ha a vízmennyiség csökkenését észleli, a perlátorok (a kifolyó végén lévő szűrők) tisztítása válik szükségessé. A perlátor kicsavarása után a szűrőelemek könnyen kiöblíthetők, és a szennyeződések, vízkőlerakódások eltávolíthatók. A perlátorok tisztítását célszerű havonta elvégezni.

6. A csaptelep felületén lévő krómozás élettartama akkor tartós, ha naponta legalább egyszer csak tiszta vízzel megtisztítja és utána száraz, puha ronggyal letörli. (Ennek elmulasztása esetén a lerakódott vízkő eltávolításakor sérülhet a krómozás, amely nem garanciális jellegű probléma.) A vízkőlerakodásokat háztartási ecettel /csak oldott formában/ távolítsuk el. Az erős és tömény tisztítószer, illetve súrolószerek használata maradandó sérülést okozhat, ebben az esetben a garancia érvényét veszti. A színezett, mattosított, lakkozott, aranyozott, ill. bronz színű felületek kezelésénél fokozott gondossággal kell eljárni.

7. A bekötőcsövek csaptesthez való csatlakoztatásához (beleértve a zuhanymosogatók merevcső-hosszabbítással rendelkező bekötőcsövét is, a merev csőnél kulccsal ellentartva!) elég azokat kézzel szorosan becsavarni. (lásd a képeket a tájékoztató belső oldalán!). A csaptelep kiemelkedő minőségét laboratóriumi tesztek igazolják. Szerszám (csavarkulcs vagy fogó) használata esetén a tömítőképesség nem javul, ugyanakkor (az esetleges túlhúzás miatt) sérülhet az O-gyűrű, illetve a csaptelep testben lévő belső menet vagy a bekötőcső. Ezért a szerszámhasználat kerülendő. Amennyiben a zuhanyfejes mosogató merevcső csatlakozásának meghajlítása szükséges, azt arra alkalmas szerszámmal, a cső közepénél végezze, ellenkező esetben eltörhet a hegesztés, sérülhet a menet vagy a bekötőcső.

8. Kihúzható fejes mosogató zuhanyfejének hirtelen kihúzásakor a zuhanyfej tövénél törhet, ami nem garanciális probléma.

9. Falsík alatti, ill. süllyesztett kádtöltő, zuhany vagy mosdó csaptelepek esetében a garancia elengedhetetlen feltétele a burkolás előtti nyomáspróba elvégzése, melyet a tulajdonos és a szerelő/kivitelező aláírásával hitelesített jegyzőkönyvvel igazolni kell.

A csaptelep testet érintő meghibásodások (repedés miatti átfolyás) esetén 5 évig cserét biztosítunk. A mozgó alkatrészekre (kerámiabetét, zuhanyváltó, perlátor, tömítések, automata leeresztő, bekötőcsövek) 2 év garancia érvényes. A színezett felületekre (pl. matt króm, arany ill. bronz) 1 év a garancia. A gégecső és a zuhanyfej érzékeny a mechanikai sérülésekre, ezért kérjük, hogy vásárláskor ellenőrizze annak műszaki állapotát. Rendeltetésszerű használata esetén a meghibásodás esete kizárt. Ezen tartozékokkal felmerülő probléma esetén garanciális cserére csak a vásárlástól számított 8 napon belül van lehetőség.

A garanciális meghibásodások ügyintézési módjai:

2 éven belüli meghibásodás esetén postai alkatrészküldés v. javítás szervizben térítésmentesen, továbbá az ügyfélnek lehetősége van helyszíni kiszállás kérésére, ez azonban minden esetben térítés ellenében történik.

2 éven túl: kiszállás térítés ellenében: kiszállási + munkadíj, km díj,alkatrész költség postai alkatrészküldés v. javítás szervizben (postai, ill. munkadíj+alkatrész költség)

A forgalmazott termékre a szavatossági igényérvényesítési határidőt a 49/2003. számú GKM rendeletben foglaltak szerint biztosítjuk. A garancia, illetve szavatosság határidejének kezdő napja kizárólagosan a számla (blokk) és a vásárlás helyén lebélyegzett garancialevél / tájékoztató dátuma. Garanciát és szavatosságot csak az eredeti, viszonteladó által kitöltött és lepecsételt garancialevél és számla (blokk) együttes bemutatása esetén érvényesíthet a vásárló, ezért kérjük, gondosan őrizze meg azokat. A garancialevél / tájékoztató felmutatásával a vevő igazolja, hogy a garanciális feltételeket, illetve a kezelési-használati előírásokat megismerte, és tudomásul vette, valamint igazolja a csaptelep típusát, forgalmazóját, a vásárlás időpontját, ezért a szerviz fenntartja a jogot, hogy kiszállás, illetve javítás előtt a garancialevelet, vagy annak másolatát faxon vagy postán bekérje. Ez a kiszállás, illetve javítás időpontját nem befolyásolja. A garanciális igények kizárólag a használati útmutatóban leírtak (1-9. pont) maradéktalan betartása esetén érvényesíthetők. A vásárló a hiba felfedezése után kifogását köteles a szervizzel haladéktalanul közölni. A jótállási felelősség nem áll fenn, ha a jótállási javítások elvégzésével megbízott szerviz bizonyítja, hogy a hiba nem rendeltetésszerű használat, átalakítás, szakszerűtlen beszerelés, késedelmes hibabejelentés, elemi kár, víznyomás elégtelenség, természetes elhasználódás vagy egyéb, a vásárlás után keletkezett okból következett be. A termék egészének vagy részének tisztítása nem tartozik a garanciális javítások körébe. A garanciális időszakon belüli meghibásodások esetén is csak a hibás alkatrészt cseréljük. A javításon, illetve cserén felül más pénzbeli követelést (pl. helyreállítási költség, szerelési költség, kártérítés, stb.) nem fogadunk el. Ha a javíthatatlan csaptelep már kifutott típus, és nem forgalmazzuk, abban az esetben egy, a tulajdonságaiban és Feromix listaáron leginkább megegyező csaptelepre cseréljük (csak a hibás csaptelep testet). A garanciális szolgáltatások nem hosszabbítják meg a garanciális időszakot (kivéve a bejelentéstől a hiba megoldásáig eltelt időt), mert a javítás, illetve csere által a garanciális előírások teljesültek.

A vásárlástól számított 72 órán belül bekövetkező garanciális jellegű meghibásodások esetén a termék a vásárlás helyén cserélhető. (Kizárólag eredeti, sértetlen dobozban, tiszta, vízkőmentes, karcmentes állapotban.) 72 órán túli meghibásodás esetén a garanciális javítást a FEROMIX Kft. szervizközpontjától kérje.

FEROMIX ORSZÁGOS MÁRKASZERVIZ: (06-1) 388-9935

Alkalmassági bizonyítványok:

ÉME ÉPÍTŐIPARI MŰSZAKI ENGEDÉLY
A/108/2002 illetve A/108/1/2002
Érvényes: 2018. 01. 01-ig

ÁNTSZ OTH IVÓVÍZHASZNÁLATI ENGEDÉLY
Nyilvántartási száma: KEF-7845-2/2015.
Érvényes: 2020. 04. 26-ig

Minőség: I. osztály
A műszaki adatok és a formaterv változtatásának jogát fenntartjuk.